SUPR. Multi Vitamine Speciaal ondersteunt je gezichtsvermogen. Je ogen blijven gezonder door toevoeging van Astaxathine en Luteïne.

Met 10 jaar ervaring als opticien merk ik dat een hoop mensen niet beseffen hoe belangrijk voedingsstoffen nou eigenlijk zijn ter bevordering van de gezondheid van het oog.

Dus wil je je lichaam en je ogen optimaal laten presteren? Vind je een goede werking van je ogen belangrijk? Dan heb je in feite elke dag vitamine C nodig! Verschillende stoffen zoals zeaxanthine, luteïne, zink, koper en vitamine C zijn essentieel voor je ogen.

Naast een SUPR. hippe bril raad ik ook voedingssupplementen aan

Naast een bril met een juist gemeten sterkte raad ik in veel gevallen ook voedingssupplementen aan waar Luteïne en zeaxanthine in zit. Dit advies geldt bijvoorbeeld bij de oogaandoening Maculadegeneratie (MD). Dit is een oogaandoening waardoor de gezichtsscherpte afneemt.

MD betekent letterlijk achteruitgang van de gele vlek, de macula lutea. De aandoening wordt ook wel 'slijtage' van het netvlies genoemd.

De macula (gele vlek) is het centrale deel van het netvlies. Deze is opgebouwd uit kegeltjes en maakt het zien van details mogelijk. In de macula bevindt zich het grootste aantal lichtgevoelige cellen dat contrast en kleuren kan waarnemen: de zogenaamde kegeltjes dus.

De macula zorgt er bijvoorbeeld voor dat je kunt zien tijdens het autorijden, lezen, televisie kijken, computeren of iemands gezicht herkennen. Terwijl het perifere (niet centrale) deel ervoor zorgt dat u nergens tegenaan loopt. Wel zo handig, nietwaar?

Het gevolg van macula degeneratie is dat het detailzicht en zien van kleuren verdwijnt en dat er een wazige vlek in het centrum van het beeld ontstaat.

Maculadegeneratie komt voornamelijk voor bij ouderen

Voornamelijk ouderen kunnen last krijgen van MD. Het komt zeldzaam voor op jonge leeftijd en is dan meestal een erfelijke aandoening. Bij zware rokers komt MD vijf keer zo vaak voor! *kuch*

Wist je ook dat een aan staar geopereerd oog een verhoogde kans op MD heeft? Dit komt doordat een kunstlens minder schadelijke straling filtert.

Supr. tip: Draag na een staaroperatie wanneer je buiten bent zonneglazen zodat je je ogen beschermd tegen schadelijk uv licht.

Wanneer er sprake is van een (te) dun macula-pigment dan zou dit blauw licht door kunnen laten. Dit kan zeer schadelijk zijn voor je zicht. De twee stoffen luteïne en zeaxanthine zijn de enige voedingsstoffen die de capaciteit hebben om dit blauwe licht te filteren. Gebruik ervan is daarom een belangrijk middel in de strijd tegen het verergeren van deze oogaandoening, maar ook bij het voorkomen van oogziektes.

Verschillende stoffen zoals zeaxanthine, luteïne, zink, koper en vitamine C zijn SUPR. goed voor je ogen.

Zink is daarnaast van belang voor het functioneren van het netvlies en voor een scherp zicht in het donker. Hoge inname van vitamine C, A, luteïne en zeaxanthine verkleint zo ook de kans op staar en zo helpt vit A bij droge ogen. Al deze antioxidanten en mineralen weren vrije radicalen (afvalstoffen) af en beschermt cellen, waardoor sommige oogaandoeningen voorkomen kunnen worden of de achteruitgang van het zicht kunnen vertragen.

Dus neem naast gezonde voeding dus voldoende Multivitamine waar Luteïne, Zeaxanthine, Zink, Vitamine C en Vitamine A in zitten.
Leuk weetje: Vitamine C bevordert de opname van luteïne dus deze zorgen gezamenlijk ook voor een beter zicht. Een supr-win-win dus!

De supplementen van SUPR. Supps leveren naar mijn ervaring een perfect resultaat op en ik raad de Multivitamine in combinatie met de Vitamine C dan ook zeker aan.

Dankjewel voor je tijd en het lezen. Ik hoop dat je iets van deze BLOG hebt opgestoken en onthoud: VOORKOMEN is beter dan GENEZEN.

Take care of your body, take care of your eyes kortom BE HEALTHY STAY HEALTHY WITH SUPR SUPPS HEALTHY UPGRADE.

Geschreven door Jasmijn | Opticien

Laat een supr.reactie achter